Star Trek The Next Generation kørte i 7 sæsoner fra 1987 til 1994, og over 176 afsnit kom vi vidt omkring i universet.

Med Captain Jean-Luc Picard i spidsen for rumskibet Enterprise kom vi længere ud end nogensinde før, og jeg ser TNG som en absolut værdig arvtager til den legendariske Star Trek serie med Captain Kirk, Spock, Scotty og alle de andre.

Faktisk vil jeg mene, at Next Generation er bedre rent kvalitetsmæssigt, mens den originale Star Trek serie nok har legendestatus pga. karaktererne, og dem der spillede dem.

Fede afsnit i TNG sæson 1

  • Afsnit 12: Datalore – Her bygges myten om Data – androiden der så gerne vil være menneske – op. Enterprise besøger planeten, hvor Data blev bygget, og finder en androide magen til Data. Androiden tændes og hedder Lore, men hvis Data er den gode androide, så er Lore det stik modsatte. Og 100% egoistisk.
  • Afsnit 22: Skin of evil – Dette afsnit skal nævnes. Det er et middelgodt afsnit, men pga. et dødsfald blandt hovedpersonerne, sættes der virkelig noget på spil. Ingen kan vide sig sikker og det gør TNG til noget særligt.

Fede afsnit i TNG sæson 2

  • Afsnit 9: The Measure of a man – En slags retssag skal bevise at Data er mere end blot en maskine, da en videnskabsmand er så fascineret af androiden, at han vil skille Data ad, for at finde ud af, hvorfor han er blevet som han er.
  • Afsnit 12: The Royale – Worf, Data og Riker får problemer på holo-dækket, da de ikke kan komme ud, men i stedet bliver en del af en dårlig roman-historie. Det er nu op til dem at finde en vej ud. Jeg er generelt fan af afsnit, der foregår på holo-dækket.
  • Afsnit 13: Time Squared – Enterprise finder en af deres egne shuttles og da de får den åbnet så er der ENDNU en Captain Picard inden i. Det viser sig at være et tidsmysterium og det holdes ret meget nede på jorden i stedet for store tidsrejser. Afsnittet fungerer skide godt.
  • Afsnit 16: Q Who – Jeg hader generelt afsnit med Q, da han er en nederen karakter. Men lige præcis dette afsnit er ikke til at komme uden om. Her slynger Q Enterprise laaaangt ud i rummet og vi møder The Borg for første gang. Borg’erne er et kooperativ, der indlemmer hele racer og deres “YOU WILL BE ASSIMILATED. RESISTANCE IS FUTILE”- replik er legendarisk.

Fede afsnit i TNG sæson 3

  • Afsnit 21: Hollow pursuit – Endnu et afsnit med holo-dækket som omdrejningspunkt. Og for en gangs skyld er hovedpersonen ikke en af de sædvanlige. Her er det Dwight Schultz (måske bedre kendt som Murdock i serien The A-Team), der spiller en genert gut, som arbejder i Enterprises maskinrum. Han finder ud af at livet er meget nemmere på holo-dækket og søger – lidt for ofte – tilflugt der.
  • Afsnit 26: The best of both worlds – Det er her TNG virkelig viser formatet. Igen møder vi The Borg og vi har her med et dobbeltafsnit at gøre. Sæsonafslutningen i sæson 3 og starten på sæson 4. Cliffhangeren må have drevet fans til vanvid dengang. Locutus of Borg!

Fede afsnit i TNG sæson 4

  • Afsnit 1: The best of both worlds part 2 – Her får vi afslutningen på cliffhangeren fra sæson 3. Fantastisk dobbeltafsnit!
  • Afsnit 5: Remember me – Doctor Crushers skræk for at miste dem hun elsker skaber en alternativ virkelighed, hvor netop dette sker. Den slags sker kun i science fiction genren, og jeg elsker det.
  • Afsnit 14: Clues – Enterprise flyver gennem et ormehul og besætningen mister 30 sekunder af hukommelsen. Nu vil de finde ud af, hvad der skete i de 30 sekunder. Eller var det faktisk længere tid?
  • Afsnit 17: Night terrors – Enterprise flyver gennem et såkaldt Tyken’s Rift og det meste af besætningen begynder herefter at hallucinere og opleve mareridtsagtige tilstande. Kun Troi, Data og Guinan går fri.
  • Afsnit 19: The Nth degree – Barclay – som vi også mødte i Hollow pursuit i sæson 3 – bliver udsat for et elektrisk stød, som giver ham mere selvtillid og gør ham klogere. Endnu et fedt afsnit med Dwight Schultz.
  • Afsnit 24: The mind’s eye – LaForge bliver taget til fange og hjernevasket af Romulanerne. De vil have ham til at snigmyrde en kligonsk guvernør.

Fede afsnit i TNG sæson 5

  • Afsnit 2: Darmok – Her møder vi en race, som kommunikerer via metaforer. Picard er nødt til at lære at gebærde sig på dette ret vanskelige sprog.
  • Afsnit 3: Ensign Ro – Vi præsenteres for Ensign Ro. Nyt besætningsmedlem og oftest at finde i maskinrummet. I dette afsnit må Ro og Captain Picard arbejde hårdt for at forpurre en plan imod Bajoranerne.
  • Afsnit 7 & 8 (dobbeltafsnit): Unification – Her får vi simpelthen et gensyn med Spock fra den originale Star Trek serie.
  • Afsnit 18: Cause & effect – Enterprise fanges i en tidsløkke, der hele tiden ender i samme resultat. Nemlig at Enterprise sprænger i luften. Heldigvis har de en del forsøg til at løse mysteriet og dermed slippe ud af tidsløkken.
  • Afsnit 24: The next phase – Takket være et cloaking device der er i stykker, virker det som om at Ensign Ro og LaForge er døde, men faktisk er de bare usynlige. De jagter nu muligheden for at blive synlige igen og det skal de bruge den øvrige besætnings hjælp til. Men hvordan kan det ske, når de ikke kan ses?
  • Afsnit 25: The inner light – Picard vågner i en lille landsby. Her er han et kendt ansigt og alle ved at han TROR at han er kaptajn i Starfleet. Fabelagtigt afsnit!
  • Afsnit 26: Time’s arrow – Igennem hele serien er det blevet etableret at Picard har stor respekt for fortiden og er en slags amatørarkæolog. Måske lidt mere end amatør, for Enterprise kaldes tilbage til Jorden, hvor man har fundet beviser for at udenjordiske besøgte planeten allerede i 1800-tallet. Igen har vi i øvrigt med et dobbeltafsnit at gøre.

Fede afsnit i TNG sæson 6

  • Afsnit 1: Time’s arrow part 2 – Vi får afslutningen på cliffhangeren. De udenjordiske dræber mennesker i 1800-tallet, og det er Enterprise-besætningen naturligvis nødt til at sætte en stopper for.
  • Afsnit 2: Realm of fear – Endnu et afsnit med Barclay. Han er skræmt ved udsigten til at blive teleporteret og da han finder noget i sin teleportationsstråle, er det op til ham først at overtale den øvrige besætning til at tro på ham og derefter at finde ud af, hvad det var han så.
  • Afsnit 5: Scisms – Riker har store problemer med at sove. Hvorfor?
  • Afsnit 10 & 11: Chain of command part 1 & 2 – Måske Patrick Stewarts bedste arbejde i Picard-rollen. Han fanges og tortureres. “THERE ARE FOUR LIGHTS!” Min yndlingshistorie i TNG-regi.
  • Afsnit 26: Descent – Selve historien og dermed afslutningen på sæson 6 blegner fuldstændig ift. det faktum at Data har udviklet følelser. Det sker ved at han bliver vred på The Borg.

Fede afsnit i TNG sæson 7

  • Afsnit 6: Phantasms – Data har udviklet sig så meget, at han nu er i stand til at få mareridt.
  • Afsnit 15: Lower decks – Det her afsnit er virkelig godt tænkt. Vi kendre jo hovedpersonerne, men ombrod på Enterprise er mange andre personer. Nogle arbejder i besætningen og andre bor på Enterprise. Det er nogle af de lavt rangerede besætningsmedlemmer vi følger her og det er skide godt lavet.
  • Afsnit 25: All good things… – Hvordan afslutter man sådan en serie her? Det er svært at gøre uden at skuffe, men jeg synes faktisk de slipper godt fra det. Captain Picard springer rundt i tid mellem hans gamle, nuværende og fremtidige jeg og han er nødt til at bruge denne “evne” til at løse det sidste mysterium i Star Trek The Next Generation.

To boldly go where no one has gone before

Nu kender du mine favoritter gennem hele serien. Du er formentlig ikke enig. I hvert fald ikke på alle punkter, hvilket jo også er ganske naturligt.

Det ville være vildt, hvis jeg havde lavet en facitliste til det bedste i Star Trek The Next Generation.

Men her er i det mindste et sted at starte, med mindre du vælger at binge hele serien.

Skal jeg komme med en advarsel, så er det at jeg ikke bryder mig om langt de fleste afsnit der har Worf som omdrejningspunkt, ligesom afsnit med Q generelt er irriterende.

Og hold dig væk fra de holo-dæk-afsnit, som omhandler Moriarty fra Sherlock Holmes-historierne.

Vidste du at jeg også har skrevet noget om tv-serien Sherlock? Du kan starte med Sherlock sæson 1 her >>

Medvirkende

Patrick Stewart som Captain Jean-Luc Picard

Jonathan Frakes som Commander William Riker

Levar Burton som Lieutenant Commander Geordi LaForge

Marina Sirtis som Counselor Deanna Troi

Brent Spiner som Lieutenant Commander Data

Michael Dorn som Lieutenant Worf

Gates McFadden som Doctor Beverly Crusher

Wil Wheaton som Wesley Crusher

Whoopi Goldberg som Guinan

Dwight Schultz som Lieutenant Barclay

Vil du se Star Trek The Next Generation?

Serien dukker op på streaming tjenester af og til, men der er også mulighed for at købe den på både dvd og blu-ray.

Klikker du på den grønne knap, så ryger du videre til en side, hvor du kan købe den.

Vær opmærksom på at det er et affiliatelink (nogen synes det er vigtigt at kalde det sponsorlink eller reklamelink), og det betyder, at vælger du at købe noget, så får jeg en lille kommision ud af det. Den går til arbejdet med denne side, så køb endelig løs!

ENGAGE!

Intro til Stark Trek TNG