Lad mig med det samme slå fast at dette skriv om Spider-man Far from Home indeholder spoilers fra de seneste Avengers film, så hvis du endnu ikke har set Avengers Infinity War og Avengers Endgame, vil jeg opfordre til at du springer det her over.

Hvis denne film havde været en 80’er eller 90’er film, så havde den måske haft undertitlen “Langt væk hjemmefra” eller “På Farten”, men den slags bruger vi ikke så meget mere i Danmark, selvom det kunne have sin charme.

Avengers aftermath fint forklaret

Nå men vi starter med at lade teenagere forklare the aftermath fra Avengers Endgame, hvor den halvdel af Jordens befolkning, som blev til støv i forbindelse med knipset i Avengers Infinity War, vender tilbage.

Og det er ganske fint og sjovt lavet.

Spider-man vil bare gerne holde lidt fri

Peter Parker aka Spider-man tør ikke rigtig besvare henvendelser fra Nick Fury, men vil faktisk hellere bare med sin klasse på tur til Europa.

Venedig, Paris og London er linet op, men i Venedig dukker der et mægtigt vanduhyre og ikke mindst en mystisk heltefigur op.

Helten er Mysterio, ganske godt spillet af Jake Gyllenhaal i øvrigt.

Og herfra tager historien fart.

Masser af kærlighed og akavede flirts

Vi har også b-plottet med Peter der er lun på MJ (Zendaya) og lidt længere ude også at Tante May (Marisa Tomei) og Happy Hogan (Jon Favreau) dater/flirter.

I kølvandet på Avengers Endgame er det kommet frem at Marvel ser denne her film som Infinity-sagaens egentlige afslutning og det er vel egentlig okay, men ikke noget der betyder noget.

Det er en fin og underholdende film, men ikke en der rykker på ret meget i det store billede.

Egentlig kan den vel sammenlignes lidt med Ant-Man and the Wasp omend den her har mere tydelige tie-ins til MCU end førnævnte.

Jeg giver den 3 stjerner og dermed en lille anbefaling.

Men er du Marvel fan, så ser du den jo nok uanset hvad anmeldere, filmskribenter og sådan nogen som mig skriver om filmen.

Trailer til Spider-man Far from Home