Hvad får vi i På Skudhold?

Vi har Bruce Willis (rollen hedder Tom Hardy, og det er jo bare forvirrende, så jeg kalder ham Bruce her) der er (irsk afstamning) strømer i Pittsburgh.

Udover hans far er resten af hans familie italienske af afstamning.

Filmen starter med en vild biljagt og det er ret tydeligt at se, at instruktøren er den samme som i den fabelagtige Roadhouse med afdøde Patrick Swayze.

Måden der filmes på er let genkendelig.

Anyway… Bruces far dør og vi møder ham nogle år senere, hvor Bruce er faldet på flasken, har dårligt knæ (som følge af biljagten) og er endt som flodbetjent fordi ingen af de andre pansere kan lide ham.

Men vi jagter også en morder

Og nu slår han kvinder, som har tilknytning til Bruce’n, ihjel, hvilket ikke borger godt for hans nye makker Jo Christman, spillet af Sarah Jessica Parker.

Bruce kører sin egen efterforskning af sin fars død, da han i øvrigt er overbevist om, at det er en strømer der gjorde det (det er derfor han er upopulær ved resten af politistyrken).

Standard 90’er action

På Skudhold – eller Striking Distance, som den hedder originalt – er en standard 90’er actionfilm, men kan du lide den slags, er der gode chancer for. at du vil synes godt om den her.

Det er også her du kan opleve en ung Andre Braugher i en rolle som statsadvokat. Ringer navnet en klokke? Du har formentlig set ham i Brooklyn Nine-Nine eller i Drabsafdelingen (originaltitel er Homicide: Life on the streets).

Medvirkende

Bruce Willis som Tom Hardy

Sarah Jessica Parker som Jo Christman

Dennis Farina som Nick Detillo

Tom Sizemore som Danny Detillo

John Mahoney som Vince Hardy

Tom Atkins som Onkel Fred Hardy

Andre Braugher som Statsadvokat Frank Morris

Vil du se På Skudhold?

Der er formentlig streamingtjenester, som vil have På Skudhold i deres sortiment en gang imellem, men jeg vil ikke ligefrem sige, at det her er en af de film, som definerede Bruce Willis’ karriere i samme dur som Die Hard, Det femte element eller Den sjette sans gjorde det.

Men vil du se denne film, så tjek Viaplay i øjeblikket (september 2019). De har den.

Trailer til På Skudhold