Med Captain Marvel blev det endelig tid til en ny film i MCU – Marvel Cinematic Universe – og kan du lide stærke kvinderoller og 1990’erne, så er det her helt sikkert en film, du vil synes om.

Filmens hovedperson hedder Vers og er en Kree. Den race mødte vi allerede i Guardians of the Galaxy, Vol. 1, og da var de ikke Guds bedste børn.

Hun plages af syner og har tendens til at lade følelserne styre i stedet for hovedet.

Masser af 90’er-lir

Anyways, hun styrter bogstaveligt talt ned i en Blockbuster forretning (husker du dem?) og en fullsize Arnold Schwarzenegger-figur fra filmen True Lies lider en hård skæbne.

Da Vers går rundt i butikken, ser jeg i baggrunden filmen Jumpin’ Jack Flash og sender min kone en venlig tanke, da det er hendes yndlingsfilm.

Den må jeg i øvrigt hellere se at få skrevet om.

Gensyn med Fury og Coulson

For at gøre en lang historie kort, så skal vi spørge os selv om hun virkelig er en Kree og herfra går det stærkt.

Vi møder Nick Fury, igen spillet af Samuel L. Jackson, og Agent Coulson (Clark Gregg). Begge gør det glimrende i øvrigt.

Derudover møder vi en bad-ass jagerpilot ved navn Maria Rambeau (Rambo, getit?).

Katten Goose

Og så katten Goose, som bliver nusset grundigt af Fury, men måske skal han holde bare en anelse afstand?

Klassisk 90’er-musik danner lydkulissen

Det skal også lige nævnes, at instruktøren James Gunn startede en tydelig trend i Guardians of the Galaxy, Vol. 1 med velvalgte musikstykker.

Denne trend fortsættes i Captain Marvel, og da filmen foregår midt i 90’erne, er det her 90’er-musik, der tegner lydbilledet.

Vi får serveret musik af bl.a. Garbage, TLC, Nirvana og No Doubt, og jeg venter nu bare på at soundtracket udkommer på vinyl, for det skal dælme ind i samlingen.

Karakter

Jeg synes filmen er lidt længe om at komme i gang, for vi skal faktisk igennem to origin-historier for at finde frem til, hvem Vers egentlig er og derfor kan jeg ikke gå højere end 4 stjerner, men det er en klokkeklar anbefaling, og jeg glæder mig til gensynet allerede, ligesom jeg også glæder mig til Avengers: Endgame.

Og bliv siddende: der er to post-credit scener!